Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ομιλία Ντράγκι στέλνει το ευρώ πάνω από το 1,25 δολάριο

Για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, το ευρώ βρέθηκε πάνω από το 1,25 δολάριο. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ παρουσίασε μια θετική εικόνα της οικονομίας της ευρωζώνης. Όπως σημείωσε, οι εισερχόμενες πληροφορίες επιβεβαιώνουν έναν ισχυρό ρυθμό οικονομικής επέκτασης,

Το ευρώ ξεπέρασε το 1,25 δολάριο για πρώτη φορά για περισσότερο από τρία χρόνια, μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με την οποία έχει περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα φτάσει τον στόχο του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη, μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβριο του 2018 ή και αργότερα, αν χρειαστεί.

Πρόσθεσε ότι το «δυνατό κυκλικό μομέντουμ» και τα πρόσφατα στοιχεία «ενδυνάμωσαν περαιτέρω την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο για κάτω ή κοντά στο 2%». 

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ παρουσίασε μια θετική εικόνα της οικονομίας της ευρωζώνης. Όπως σημείωσε, οι εισερχόμενες πληροφορίες επιβεβαιώνουν έναν ισχυρό ρυθμό οικονομικής επέκτασης, ο οποίος επιταχύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μάριο Ντράγκι, τελούσε υπό διαπραγμάτευση στο 1,2516 δολάριο, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,85%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v