Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Τραμπ στηρίζουν το δολάριο

Τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου για ισχυρό αμερικανικό νόμισμα, στηρίζουν το δολάριο, το οποίο, αν και έχει απώλειες, κινείται πάνω από το χαμηλό τριετίας που είχε φτάσει αυτή την εβδομάδα και απομακρύνουν ευρώ και στερλίνα από τα δυνατά τους σημεία.

To δολάριο τελεί υπό διαπραγμάτευση πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά του, σε σχέση με τα πιο σημαντικά νομίσματα, υποστηριζόμενο από τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου ότι θέλει ένα «δυνατό δολάριο».

O Ντόναλντ Τραμπ είπε σε συνέντευξή του στο CNBC, στο Νταβός, ότι τελικά θέλει να είναι ισχυρό το αμερικανικό νόμισμα, προσθέτοντας ότι τα σχόλια του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχαν παρερμηνευθεί.

Η στάση του δολαρίου απομάκρυνε το ευρώ από τα υψηλά τριετίας ενώ εκτόπισε και τη στερλίνα από το πιο δυνατό σημείο που είχε κατακτήσει από τον Ιούνιο 2016.

Σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, το δολάριο τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 88,95, με απώλειες κατά 0,5%, διατηρώντας όμως τη θέση του πάνω από το χαμηλό τριετίας των 88,43, που είχε φτάσει αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης δολαρίου έχει υποχωρήσει περισσότερο από 3% μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο.

Κάποιοι βέβαια αναλυτές αμφισβητούν το κατά πόσο τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι αρκετά για να αλλάξει η πρόσφατη τάση αδυναμίας του δολαρίου.

«Οι δυνάμεις της αγοράς υποδηλώνουν ότι το δολάριο θα αποδυναμωθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του 2018», σημειώνει ο Roy Teo, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων της LGT Bank, στη Σιγκαπούρη.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά, στα 109,42 γεν ανά δολάριο, διατηρώντας θέση υψηλότερη από το χαμηλό τεσσάρων μηνών, των 108,50 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ βρίσκεται στο 1,2446 δολάριο, με ημερήσια άνοδο 0,4%, αλλά αρκετά χαμηλότερα από το χθεσινό υψηλό του 1,2538 δολαρίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μάριο Ντράγκι.

Η στερλίνα καταγράφει άνοδο κατά 0,7%, στο 1,4241 δολάριο, αλλά παραμένει όμως χαμηλότερα από χθεσινό υψηλό του 1,4346 δολαρίου, το οποίο ήταν το πιο δυνατό σημείο από τον Ιούνιο του 2016.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v