Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια ανάσα από το 1,25 το ευρώ

Η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης και οι προσδοκίες για νομισματική σύσφιξη κάνουν το ενιαίο νόμισμα πιο ελκυστικό, ενώ η άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δεν έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής το αμερικανικό νόμισμα.

Το ευρώ συνεχίζει τη δυνατή πορεία του αυτή την εβδομάδα, στην οποία οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων απέτυχαν να ανεβάσουν το δολάριο.

Την ίδια ώρα, η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης και οι προσδοκίες για νομισματική σύσφιξη κάνουν το ενιαίο νόμισμα, που βρίσκεται σε υψηλό τριετίας, πιο ελκυστικό.

Οι αποδόσεις του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου έχουν φτάσει σε υψηλό τετραετίας, καθώς η οικονομική ανάπτυξη και οι ανεβασμένες τιμές πετρελαίου ανεβάζουν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να είναι πιο hawkish.

Ωστόσο, η άνοδος των αποδόσεων, που θα έπρεπε να δώσει ώθηση στο δολάριο, δεν το έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΗSI Markit, που δημοσιεύθηκε χθες, ο PMI στον τομέα της μεταποίησης για την ευρωζώνη συνέχισε την πολλή καλή του πορεία, δίνοντας ώθηση στις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σε πορεία για εξομάλυνση της νομισματική πολιτικής.

Το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση στo 1,2491 δολάριo, κάνοντας σταθεροποιητικές κινήσεις. Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων καταγράφει μικρή άνοδο 0,2% και βρίσκεται στα 88,88, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,3% και είναι στo 1,422 δολάριo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v