Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό τριών μηνών το ευρώ

Μετά το δυνατό ράλι στην αρχή της χρονιάς, ήρθαν οι αμφιβολίες για την ταχύτητα με την οποία η ΕΚΤ θα ομαλοποιήσει τη νομισματική πολιτική της, την ώρα που οι ενδείξεις για οικονομική ανάκαμψη, άφησαν το νόμισμα στάσιμο σε ένα εύρος.

Σταθερό σε υψηλό σημείο διατηρείται το δολάριο σήμερα, αφήνοντας το ευρώ σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών.

«Με την απόδοση των αμερικανικών ομολόγων κοντά στο 3%, το δολάριο ενισχύεται βραχυπρόθεσμα», σημείωσε ο Alvin Tan, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος της Societe Generale. «Μακροπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι το ευρώ μπορεί να κινηθεί υψηλότερα».

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,1% στο 1,2114 δολάριο. Μετά το δυνατό ράλι στην αρχή της χρονιάς, επικράτησαν αμφιβολίες για την ταχύτητα με την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ομαλοποιήσει τη νομισματική πολιτική της, την ώρα που κάποιες ενδείξεις για οικονομική ανάκαμψη, άφησαν το νόμισμα στάσιμο σε ένα εύρος.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε περισσότερο από 1,3% την περασμένη εβδομάδα. Το αμερικανικό νόμισμα, σε σχέση με το γεν, κερδίζει 0,2%, φτάνοντας τα 109,25 γεν ανά δολάριο, ενώ σε μηνιαία βάση είναι υψηλότερα πάνω από 2,6%, σε πορεία για την καλύτερη μηνιαία επίδοση από το Νοέμβριο του 2016.

Η στερλίνα, με απώλειες 0,2%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,3755 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v