Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο μηνών το δολάριο έναντι του γεν

Ο βασικός λόγος που το δολάριο δεν έχει κάνει άλμα ύστερα από τα τελευταία μέτρα είναι ότι ευρέως οι εξελίξεις αναμένονταν, ενώ το τελικό ποσοστό δασμών, ύψους 5-10% είναι χαμηλότερο από αυτό που φοβόντουσαν οι αγορές, τονίζουν οι αναλυτές.

Σε υψηλό δύο μηνών το δολάριο έναντι του γεν

Σε υψηλό δύο μηνών έναντι του γεν σκαρφαλώνει το δολάριο την Τετάρτη, εν μέσω ανακούφισης, καθώς ο τελευταίος γύρος εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών δεν αποδείχθηκε τόσο σκληρός όσο ανέμενε η αγορά.

«Ο βασικός λόγος που το δολάριο δεν έχει κάνει άλμα ύστερα από τα τελευταία μέτρα είναι ότι ευρέως οι εξελίξεις αναμένονταν, ενώ το τελικό ποσό δασμών ύψους 5-10% είναι χαμηλότερο από αυτό που φοβόντουσαν οι αγορές», εξηγεί ο Richard Falkhenhall, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής FX της SEB στην Στοκχόλμη.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων και η Κίνα σε αμερικανικά αξίας 60 δισ. Η Ουάσιγκτον πάντως προειδοποίησε ότι το 10% θα γίνει 25% στα τέλη του 2018.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο φτάνει στο υψηλότερο σημείο από τις 20 Ιουλίου, στα 112,44 γεν ανά δολάριο μετά και την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αμετάβλητα επιτόκια.

Το δολάριο σε σχέση με το ευρώ υποχωρεί 0,3%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1712 ευρώ/δολάριο.

Χαμηλότερα και σε σχέση με τη στερλίνα (-0,1%), με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων στο 1,3168 ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, χάνει 0,2%, στα 94,38.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v