Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου βοηθάει το δολάριο

Το δολάριο έχει επωφεληθεί, καθώς η εμπορική σύγκρουση με την Κίνα επιδεινώθηκε. Ωστόσο, τα πιο αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να ρίξουν το βάρος τους στο νόμισμα. Ανοδικά ευρώ και στερλίνα.

Κρατάει τα κέρδη του το δολάριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το επόμενο «χτύπημα» στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει νέους δασμούς περίπου 200 δισ. δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Reuters.

Οι δασμοί αναμένεται να είναι περίπου 10%, λιγότερο από το 25% που εξέταζε η κυβέρνηση.

Τα νέα ώθησαν τον δείκτη δολαρίου σε άνοδο περίπου 0,5% την Παρασκευή, στο υψηλότερο σημείο από τις 23 Αυγούστου. Κοντά σε αυτό το επίπεδο τελεί υπό διαπραγμάτευση και σήμερα, στα 94,79.

Το ευρώ, με ανοδική κίνηση κατά 0,24%, αλλάζει χέρια στο 1,1651 δολάριο. Ιδια κέρδη και για τη στερλίνα, που φτάνει στο $1,3096.

Το δολάριο έχει επωφεληθεί από τις ροές «ασφαλούς καταφυγίου», καθώς η εμπορική σύγκρουση με την Κίνα επιδεινώθηκε. Τα δυνατά στοιχεία των Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησαν επίσης, αλλά ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς πιστεύουν ότι αυτές οι ροές μπορεί να τελειώνουν μετά τα πιο αδύναμα στοιχεία πληθωρισμού των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v