Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές «πτήσεις» για το δολάριο, υποχωρούν οι εμπορικοί φόβοι

Απομακρύνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τη διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. Στο επίκεντρο η άτυπη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στην Αυστρία, καθώς και οι εξελίξεις για το Brexit. Ανοδικά ευρώ και στερλίνα.

Χαμηλές «πτήσεις» για το δολάριο, υποχωρούν οι εμπορικοί φόβοι

Σε χαμηλό επτά εβδομάδων το δολάριο έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων την Πέμπτη, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο Ηνωμένων Πολιτειών-Κίνας και μαζί με αυτούς και το ίδιο ως «ασφαλές καταφύγιο».

Το δολάριο τείνει να κερδίζει όταν κλιμακώνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Στο πρωινό trading υποχωρεί 0,2%, στα 94,41, κοντά στο χαμηλό επτά εβδομάδων των 94,308 που άγγιξε την Τρίτη.

Οι επενδυτές επίσης υπογραμμίζουν ότι τα μάκρο των ΗΠΑ έχουν παραμείνει ισχυρά μέχρι στιγμής παρά τις εμπορικές διαμάχες από την έναρξη της χρονιάς.

Ενδυναμώνονται τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών, οδηγούμενα από τα κέρδη της ινδικής ρουπίας αφότου η Κίνα δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε αντίποινα με ανταγωνιστικές υποτιμήσεις νομίσματος.

Στο επίκεντρο και η άτυπη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στην Αυστρία καθώς και οι εξελίξεις για το Brexit. H Βρετανίδα Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να απορρίπτει ως «απαράδεκτες« τις απαιτήσεις για το «διαζύγιο» της χώρας της από την ΕΕ, καθώς όπως είπε θα διχάσουν τη Βρετανία.

Κέρδη 0,4% για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου. Φτάνει στο $1,3196.

Ανοδικά κινείται το ευρώ (+0,21%). Αλλάζει χέρια στο 1,1698 δολάριο.

Οριακή πτώση για το δολάριο έναντι του γεν, που διαμορφώνεται στα 112,26 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v