Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει υπό πίεση η στερλίνα λόγω Brexit

Καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και οι αναδυόμενες αγορές, με πρώτη την Τουρκία, λαμβάνουν μέτρα για να σταθεροποιήσουν τα νομίσματά τους, οι επενδυτές στράφηκαν στο ευρώ, ενώ απώλειες καταγράφει η στερλίνα λόγω των ανησυχιών για το Brexit

Σε χαμηλότερο επίπεδο έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων –εξαιρουμένης της στερλίνας- κινείται το αμερικανικό δολάριο, καθώς η άνοδος που καταγράφουν οι μετοχές και οι αποδόσεις των ομολόγων, στρέφουν τους επενδυτές σε τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και οι αναδυόμενες αγορές, με πρώτη την Τουρκία, λαμβάνουν μέτρα για να σταθεροποιήσουν τα νομίσματά τους, οι επενδυτές στράφηκαν στο ευρώ, που για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από τρεις μήνες κινείται προς τα 1,18 δολάρια.

Αντιθέτως, οι ανησυχίες για την εξέλιξη του ζητήματος της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, συντηρούν τις πιέσεις στη στερλίνα.

Το ευρώ κινείται οριακά υψηλότερα, στα 1,178 δολάρια, ενώ η στερλίνα καταγράφει απώλειες περίπου 0,6% στα 1,3191 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v