Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο

Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου παραμένει αυξημένη στην αγορά συναλλάγματος, με το δολάριο να έχει σημειώσει πτώση 1% τις τελευταίες δυο ημέρες.

Συνεχίζει η υποχώρηση του δολαρίου, μετά και τη χθεσινοβραδινή πτώση στα αμερικανικά yields, ωστόσο οι κινήσεις στην αγορά ξένου συναλλάγματος είναι σημαντικά πιο περιορισμένες από αυτές που καταγράφονται στις μετοχές παγκοσμίως.

Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου παραμένει αυξημένη στην αγορά συναλλάγματος, με το δολάριο να υποχωρεί στο 95,17 έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Τις τελευταίες δυο ημέρες έχει σημειώσει πτώση 1% και παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι επενδυτές, πάντως, περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ, καθώς ίσως επηρεάσουν τις αποφάσεις της Fed ως προς τον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ευρώ ενισχύεται 0,26% έναντι του δολαρίου, στα 1,1550 δολάρια, η στερλίνα κινείται οριακά υψηλότερα στα 1,3195 δολάρια, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται γεν και ελβετικό φράγκο. Ράλι 1% έναντι του ευρώ κάνει η σουηδική κορώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v