Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό 7 εβδομάδων το ευρώ

Η απειλή μιας «τελικής αναμέτρησης» μεταξύ της Ιταλίας και της ΕΕ, σε συνδυασμό με την αδυναμία στις αγορές μετοχών παγκοσμίως, ώθησε traders που είχαν στοιχηματίσει σε ανάκαμψη του ευρώ το δ’ τρίμηνο, να εγκαταλείψουν το νόμισμα.

Οι ανησυχίες για την «κόντρα» της Ρώμης με τις Βρυξέλλες συντηρούν τις πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ χαμηλότερα κινείται και η στερλίνα με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα γενικά δεν σημείωνε μεγάλες μεταβολές, ως αντίδραση στην αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων, με τους επενδυτές να θεωρούν πως τα σχέδια της Ρώμης για τις δαπάνες δεν θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Ωστόσο, η απειλή μιας «τελικής αναμέτρησης», σε συνδυασμό με την αδυναμία στις αγορές μετοχών παγκοσμίως, ώθησε traders που είχαν στοιχηματίσει σε ανάκαμψη του ευρώ το δ’ τρίμηνο, να εγκαταλείψουν το νόμισμα, όπως σχολιάζει το Reuters

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,35%, στα 1,1453 δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων, ενώ η στερλίνα κινείται 0,4% χαμηλότερα στα 1,304 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v