Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πατάει φρένο το δολάριο με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

Σε σχέση με το γεν σημειώνει οριακές μεταβολές, στα 113,21 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου με μικρές διακυμάνσεις φτάνει στα 96,45. Μικρή πτώση για το ευρώ.

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται το δολάριο τη Δευτέρα, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών καθώς οι επενδυτές αποσύρουν τα κέρδη τους πριν τις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ίσως φέρουν νέα μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν σημειώνει οριακές μεταβολές, στα 113,21 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου με μικρές διακυμάνσεις φτάνει στα 96,45.

Το ευρώ με πτώση μικρότερη από 0,1% διαμορφώνεται στο 1,1384 δολάριο ενώ η στερλίνα με θετικές κινήσεις (+0,2%) αλλάζει χέρια στο $1,2992.

Οι επενδυτές πηγαίνουν στις εκλογές της Τρίτης έχοντας κατά νου ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ισχυρές πιθανότητες να κερδίσει τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να κρατήσουν τη Γερουσία.

H τουρκική λίρα υποχωρεί 0,6%, στις 5,4620 λίρες ανά δολάριο, ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός έφτασε στο 25% τον Οκτώβριο. Αγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, δείχνοντας πως συντηρείται η επίπτωση της νομισματικής κρίσης στην ευρύτερη οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v