Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές για το δολάριο με τις εκλογές στο προσκήνιο

Μία νίκη των Ρεπουμπλικανών και στα δύο σώματα θα δώσει μεγάλη υποστήριξη στο δολάριο, εκτιμούν οι αναλυτές. Ωστόσο, μία απότομη άνοδος στις αποδόσεις των Treasuries μετά τις εκλογές, ίσως οδηγήσει σε ισχυρή πώληση των αμερικανικών μετοχών.

Οριακές μεταβολές για το δολάριο με τις εκλογές στο προσκήνιο

Επιφυλακτικές κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος, λόγω των σημερινών ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αναμένονται να δώσουν ώθηση στους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρούν τη Γερουσία.

«Οι αγορές τιμολογούν την πιθανότητα νίκης των Ρεπουμπλικανών –ακόμη και στη Βουλή», σημείωσε ο Masaufmi Yamamoto, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της Mizuho Securities.

Μία νίκη των Ρεπουμπλικανών και στα δύο σώματα θα δώσει μεγάλη υποστήριξη στο δολάριο, πρόσθεσε. Ωστόσο, μία απότομη άνοδος στις αποδόσεις των Treasuries μετά τις εκλογές ίσως οδηγήσει σε ισχυρή πώληση των αμερικανικών μετοχών.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σχεδόν αμετάβλητος, διαμορφώνεται στα 96,35.

Το ευρώ υποχωρεί λιγότερο από 0,1%, στο $1,14 ενώ το δολάριο σε σχέση με το γεν, με οριακές κινήσεις διαμορφώνεται στα 113,15 γεν ανά δολάριο.

Ηπιες διακυμάνσεις και για τη στερλίνα που τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,3034.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v