Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το ευρώ εν αναμονή αποφάσεων από τη Fed

Στο επίκεντρο η διήμερη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Η αγορά αναμένει ότι θα ρίξει ταχύτητα στις αυξήσεις επιτοκίων την επόμενη χρονιά. Σε θετικό έδαφος και η στερλίνα.

Ενισχύεται το ευρώ εν αναμονή αποφάσεων από τη Fed

Ανοδικά κινείται το ευρώ την Τρίτη καθώς αποδυναμώνεται το δολάριο, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι οι ανησυχίες για την ανάπτυξη θα ωθήσουν την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιβραδύνει τις αυξήσεις επιτοκίων στη συνεδρίαση της, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Με κέρδη 0,35% το ενιαίο νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,1388. Ανοδικά και η στερλίνα (+0,25%), στο 1,2648 δολάριο.

Υποχωρεί ο δείκτης δολαρίου (-0,29%) στα 96,85 ενώ το δολάριο κινείται αρνητικά και έναντι του γεν (-0,43%) στα 112,35 γεν ανά δολάριο.

Την περασμένη εβδομάδα, το δολάριο είχε την καλύτερη πορεία από τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας σε υψηλό 18 μηνών. Οι περικοπές στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά τον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη αποδυνάμωσαν τότε το ευρώ.

«Προσωπικά πιστεύω ότι η Fed θα συνεχίσει να ομαλοποιεί την πολιτική τον επόμενο χρόνο», τόνισε ο αναλυτής της ACLS, Marshall Gittler.

Μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι είναι «απίστευτο» για την Κεντρική Τράπεζα ακόμη και να σκέφτεται τη σύσφιξη της πολιτικής της με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v