Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερή η στερλίνα με το βλέμμα στις Βρυξέλλες

Η βρετανική λίρα διατηρείται στο 1,2625 δολάριο, εν αναμονή της σημερινής Συνόδου Κορυφής και των συναντήσεων της Μέι με τους ευρωπαίους ηγέτες. Θετικές κινήσεις για το ευρώ, με το επίκεντρο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα.

Σταθερή η στερλίνα με το βλέμμα στις Βρυξέλλες

Κρατάει τα χθεσινά κέρδη της η στερλίνα, μετά την πολιτική επιβίωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της.

Η βρετανική λίρα διαμορφώνεται στο 1,2625 δολάριο, εν αναμονή της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και των συναντήσεων της Μέι με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Εγγραφο έξι σημείων της ΕΕ που δημοσιεύει το Reuters αναφέρει ότι το μπλοκ δεν είναι ανοιχτό σε νέα διαπραγμάτευση, αλλά είναι έτοιμο να εξετάσει την παροχή διαβεβαιώσεων – κυρίως για το δύσκολο θέμα των ιρλανδικών συνόρων και του backstop.

Το ευρώ, με ήπιες θετικές κινήσεις, κυμαίνεται στο $1,1371 εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των νέων αποφάσεων της για τη νομισματική πολιτική.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν (+0,16%) στα 113,44 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται ανοδικά λιγότερο από 0,1%, στα 97,07.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v