Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχόλια του Πάουελ ρίχνουν το δολάριο

Και ο αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Richard Clarida, επέδειξε ήπιο τόνο, υπογραμμίζοντας την επιθυμία για υπομονή όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων. Ενισχύεται η στερλίνα.

Τα σχόλια του Πάουελ ρίχνουν το δολάριο

Υποχωρεί το δολάριο έναντι των βασικών του αντιπάλων την Παρασκευή, καθώς αυξάνεται η βεβαιότητα των επενδυτών ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα κάνει μία παύση από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής φέτος.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε την Πέμπτη ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να είναι υπομονετική όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός.

Ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Richard Clarida, επέδειξε επίσης ήπιο τόνο, υπογραμμίζοντας την επιθυμία για υπομονή όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

«Η αγορά έχει σχεδόν τιμολογήσει ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια περαιτέρω», δήλωσε ο Sim Moh Siong, υπεύθυνος στρατηγικής της Bang of Singapore.

To ευρώ κινείται ανοδικά κατά 0,21% στο $1,1524, το δολάριο σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,11%, στα 108,30 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,18% και φτάνει στα 95,38. Ανοδικά η στερλίνα (+0,16%). Αλλάζει χέρια στο 1,2769 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v