Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές ελπίδες ρίχνουν το γεν

Οι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορίου και η ανακοίνωση της συνάντησης ΗΠΑ-Κίνας την επόμενη εβδομάδα βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά. Είχε προηγηθεί στροφή των επενδυτών σε «ασφαλή καταφύγια». Ανοδικά το ευρώ.

Οι εμπορικές ελπίδες ρίχνουν το γεν

Χαμηλότερα κινείται το γεν την Παρασκευή μετά την πρόσφατη ανοδική πορεία του. Το ιαπωνικό νόμισμα είχε δεχθεί μεγάλη στήριξη τις τελευταίες δύο ημέρες, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και στροφής των επενδυτών σε «ασφαλή καταφύγια», ενώ είναι σε πορεία για την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων 11 μηνών.

Επιπλέον, η πιο αδύναμη από την αναμενόμενη εικόνα στην αμερικανική μεταποίηση οδήγησε τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων. Οι θετικές εμπορικές εξελίξεις και η ανακοίνωση της συνάντησης ΗΠΑ-Κίνας την επόμενη εβδομάδα βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά. 

Το γεν υποχωρεί 0,28%, στα 107,97 γεν ανά δολάριο, το ευρώ ενισχύεται 0,19% στο $1,1417. Κέρδη για τη στερλίνα (+0,36%) που τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,268 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,17%, στα 96,11.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v