Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις για τη στερλίνα με το βλέμμα στη βρετανική βουλή

Η βρετανίδα πρωθυπουργός και η συμφωνία που έχει κλείσει με την ΕΕ για το Brexit αναμένεται να δεχθούν μεγάλη ήττα, ενώ κάποιοι εκφράζουν φόβους ακόμη και για ταπεινωτικά αποτελέσματα.

Ηπιες κινήσεις για τη στερλίνα με το βλέμμα στη βρετανική βουλή

Αποδυναμώνεται το δολάριο την Τρίτη, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα κάνει ένα διάλλειμα από τις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, λόγω παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα σημειώνει ήπιες κινήσεις, σε μία μέρα που κρίνονται πολλά για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι βουλευτές του ψηφίζουν για την έγκριση ή μη της συμφωνίας του Brexit.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός και το ντιλ που έχει κλείσει με την ΕΕ αναμένεται να δεχθεί μεγάλη ήττα, ενώ κάποιοι εκφράζουν φόβους ακόμη και για ταπεινωτικά αποτελέσματα.

Η ίδια ελπίζει να μην χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 100 ψήφων σήμερα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να διεκδικήσει καλύτερους όρους και κατόπιν να φέρει μια τροποποιημένη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.

Υπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η Άμπερ Ρουντ, ο Γκρεγκ Κλαρκ και ο Ντέιβιντ Γκάουκ, έχουν απευθύνει έκκληση στην κα Μέι να αντιδράσει σε μια ήττα δοκιμάζοντας τη διάθεση των βουλευτών για άλλες εναλλακτικές με μια σειρά από ενδεικτικές ψηφοφορίες.

Υπό το παραπάνω κλίμα, η βρετανική λίρα κινείται αρνητικά, μετά το θετικό ξεκίνημα συνεδρίασης (-0,2%) και φτάνει στο $1,2836, το ευρώ με αρνητική κίνηση κατά 0,3% διαμορφώνεται στο $1,1434, ενώ το δολάριο έναντι του γεν κερδίζει 0,3%, στα 108,54 γεν ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – κερδίζει 0,3%, στα 95,82.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v