Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη η στερλίνα έναντι του ευρώ

Αν και σήμερα η βρετανική λίρα υποχωρεί, το νόμισμα έχει δεχθεί στήριξη από την αισιοδοξία ότι θα αποφευχθεί το «σκληρό» Brexit. Ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη η στερλίνα έναντι του ευρώ

Η βεβαιότητα ότι το Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ μπορεί να αποφευχθεί ενίσχυσε τη στερλίνα αυτή την εβδομάδα, βάζοντάς τη σε πορεία για τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη έναντι του ευρώ, από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Την ίδια ώρα, ωστόσο τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα δεν ήταν ευχάριστα. Οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας την επιβράδυνση στις καταναλωτικές δαπάνες, όσο πλησιάζει το Brexit.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων διολίσθησε κατά 0,2% το τέταρτο τρίμηνο μετά την άνοδο κατά 0,2% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βρετανοί καταναλωτές κατεβάζουν ταχύτητα στα έξοδά τους όσο φτάνουν προς τις 29 Μαρτίου, όταν είναι προγραμματισμένη η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

H βρετανική λίρα σήμερα υποχωρεί κατά 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,1341 ευρώ, ενώ έναντι του δολαρίου χάνει 0,36% και αλλάζει χέρια στο 1,2939 δολάριο.

Στα υπόλοιπα νομίσματα, το ευρώ κερδίζει έναντι του δολαρίου 0,13%, στο $1,1407, το δολάριο κινείται ανοδικά έναντι του γεν κατά 0,22% στα 109,49 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου καταγράφει μικρή πτώση (0,06%) και διαμορφώνεται στα 96,01.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v