Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων το δολάριο

Το επίκεντρο των επενδυτών παραμένει στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της νομισματικής πολιτικής. Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,1% στα 96,17, ενώ το ευρώ υποχωρεί 0,1%, στο $1,1394. Πτώση 1,45% για το δολάριο Αυστραλίας.

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων το δολάριο

Σε υψηλό σημείο διατηρείται το δολάριο την Τετάρτη, καθώς η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ενωσης δεν προκάλεσε κάποια έκπληξη στους επενδυτές της αγοράς συναλλάγματος.

Το επίκεντρο τους παραμένει στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της νομισματικής πολιτικής. Και η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν δώσει σήμα για πιο προσεκτική στάση τις τελευταίες ημέρες.

«Οι αγορές γίνονται όλο και πιο ευαίσθητες στο outlook της νομισματικής πολιτικής και οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο σκέψης μπορεί να τροφοδοτήσει μεγάλες κινήσεις», σημείωσε ο Thu Lan Nguyen, υπεύθυνος στρατηγικής FX της Commerzbank, στην Φρανκφούρτη.

Η αλλαγή στην πολιτική σκέψη ήταν εμφανής στην πτώση του δολαρίου Αυστραλίας, με την Κεντρική Τράπεζα να «ανοίγει την πόρτα» σε μία πιθανή μείωση επιτοκίων, σημειώνοντας μία αξιοσημείωτη αλλαγή. Το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί 1,45% έναντι του δολαρίου, στα 0,7129 σεντς ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,1% στα 96,17, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου 0,1%, στο $1,1394, το δολάριο χάνει έναντι του γεν (-0,3%) στα 109,61 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα κινείται ελαφρώς ανοδικά, στο 1,2956 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v