Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος το δολάριο μετά από δύο εβδομάδες

Στο επίκεντρο η ισχυρή αμερικανική αγορά εργασίας, οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας αλλά και το υποτονικό κλίμα στην Ασία, όπου πολλές αγορές είναι κλειστές, λόγω του εορτασμού για το Νέο Ετος.

Σε θετικό έδαφος το δολάριο μετά από δύο εβδομάδες

Υψηλότερα κινείται το δολάριο τη Δευτέρα, μετά από δύο εβδομάδες αδυναμίας. To νόμισμα υποστηρίζεται από τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έδειξε πως το «λουκέτο» το οποίο μπήκε σε υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είχε αντίκτυπο στην απασχόληση. Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 304.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του έτους και ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018. 

Με το κλίμα να είναι υποτονικό στην Ασία, καθώς πολλές αγορές είναι κλειστές λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους, το δολάριο παίρνει στήριξη και από την ολοκλήρωση των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

«Η βασική αλλαγή στις προσδοκίες της αγοράς μεταξύ του κλεισίματος της Πέμπτης και της Παρασκευής ήταν η μικρότερη πιθανότητα για μείωση επιτοκίου και όχι η μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης επιτοκίου», σημείωσε ο Mashall Gittler, επικεφαλής στρατηγικής της ACLS Global.

Το ευρώ έναντι του δολαρίου κινείται οριακά χαμηλότερα, στο $1,1453, ενώ το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται 0,34%, στα 109,87 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου υποχωρεί 0,1%, στο $1,3067, όπως και έναντι του ευρώ, στις 0,8765 στερλίνες/ευρώ.

Το δολάριο Αυστραλίας χάνει 0,3% και φτάνει στα $0,7228.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,1%, στα 95,69.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v