Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων η στερλίνα- «Βουτιά» για την τουρκική λίρα

Υποχωρεί η στερλίνα με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στο Brexit. Μικρή πτώση για το ευρώ. «Βουτιά» για την τουρκική λίρα.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στη στερλίνα καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν κατάφερε να πείσει τους αντιπάλους της να στηρίξουν τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη διάθεση της παραίτησής της, αλλά ούτε και η προσπάθεια του Κοινοβουλίου να συμφωνήσει σε εναλλακτική λύση τελεσφόρησε, αφήνοντας τη διαδικασία Brexit σε πλήρες αδιέξοδο.

Επιπλέον χαμηλότερα κινείται το ευρώ μετά την υποχώρηση του οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, η μηνιαία έκθεση της Κομισιόν έδειξε ότι το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ κατέβασε ταχύτητα στις 105,5 μονάδες τον Μάρτιο, από 106,2 τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να φτάσει στις 105,9.

Το ευρώ υποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1237 δολ. από 1,1244 την προηγούμενη μέρα.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται οριακά υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στο 110,61 γεν από 111,22 την Τετάρτη.

Επιπλέον, η στερλίνα σημειώνει πτώση 0,7% έναντι του δολαρίου στο 1,31 δολ. από 1,3191 την προηγούμενη μέρα.

Στο μεταξύ, πτώση 5% σημειώνει η τουρκική λίρα στο trading της Πέμπτης, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απότομης αρνητικής κίνησης, εν μέσω αυξημένων φόβων επιστροφής στην κρίση του περσινού καλοκαιριού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v