Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τη νορβηγική κορόνα μετά την αύξηση επιτοκίων

Ενισχύεται 0,8%, στις 9,6249 κορόνες ανά ευρώ, σημειώνοντας την πιο ισχυρή κίνηση από τον Νοέμβριο, ενώ κατευθύνεται στην πιο μεγάλη ημερήσια άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2017.

Κέρδη για τη νορβηγική κορόνα μετά την αύξηση επιτοκίων

Κέρδη καταγράφει η κορώνα Νορβηγίας την Πέμπτη, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο την Πέμπτη, όπως και αναμενόταν, ενώ επανέλαβε τα σχέδια της για αύξηση επιτοκίων αργότερα φέτος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα αύξησε το επιτόκιό της στο 1% από 0,75% προηγουμένως, σε ευθυγράμμιση με την πρόβλεψη 23 από τους 26 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου.

Η προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας είναι σε αντίθεση με αυτή της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων στην Ευρώπη, που έχουν διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η κορώνα ενισχύεται 1%, στις 9,6249 κορόνες ανά ευρώ, σημειώνοντας την πιο ισχυρή κίνηση από τον Νοέμβριο, ενώ κατευθύνεται στην πιο μεγάλη ημερήσια άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2017.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο $1,1389, το δολάριο διολισθαίνει 0,16%, στα 110,53 γεν ανά δολάριο, ενώ η βρετανική λίρα χάνει 0,57%, στο 1,3119 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v