Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μίας εβδομάδας το ευρώ μετά τον ΡΜΙ

Με «χλιαρό» ρυθμό κινούνται οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης, καθώς παρατηρείται αναπάντεχη επιβράδυνση τον Απρίλιο, ενώ ο μεταποιητικός τομέας στις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, τη γερμανική και τη γαλλική, συνέχισε να συρρικνώνεται.

Σε χαμηλό μίας εβδομάδας το ευρώ μετά τον ΡΜΙ

Στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας εβδομάδας υποχωρεί το ευρώ, μετά τα αδύναμα ευρωπαϊκά στοιχεία μεταποίησης τα οποία ενισχύουν τις ανησυχίες για την οικονομία, πριν από ένα μεγάλο σε διάρκεια Σαββατοκύριακο, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Με «χλιαρό» ρυθμό ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς παρατηρείται αναπάντεχη επιβράδυνση ξανά.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ, που θεωρείται καλή ένδειξη οικονομικής υγείας, υποχώρησε στις 51,3 μονάδες αυτόν τον μήνα, από την τελική ανάγνωση ύψους 51,6 του Μαρτίου.

Η μέση πρόβλεψη του πρακτορείου Reuters έκανε λόγο για άνοδο στις 51,8 μονάδες.

Ο μεταποιητικός τομέας στις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, τη γερμανική και τη γαλλική, συνέχισε να συρρικνώνεται τον Απρίλιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit.

Ο σύνθετος ΡΜΙ μεταποίησης στη Γερμανία αυξήθηκε ελαφρώς στις 44,5 μονάδες από 44,1 προηγουμένως, αλλά ήταν χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις δημοσκόπησης του Reuters, που έκανε λόγο για αύξηση στις 45 μονάδες.

Ο δείκτης της γαλλικής μεταποίησης διολίσθησε στις 49,6 μονάδες από 49,7, παρά την προσδοκία για άνοδο στις 50 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά το μπλοκ καταγράφει μικρά κέρδη στη μεταποίηση τον Απρίλιο, φτάνοντας στις 47,8 μονάδες από 47,5 -μία μόλις ανάσα από τις προσδοκίες για 47,9.

*Το ευρώ υποχωρεί 0,4%, στο $1,1253.

*Το δολάριο έναντι του γεν διολισθαίνει 0,12%,σ τα 111,93 γεν ανά δολάριο.

στερλίνα σημειώνει αρνητική κίνηση (-0,25%), στο $1,3009.

δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,3%, στα 97,30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v