Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος με το βλέμμα στην Κίνα

Το ευρώ διαμορφώνεται στο $1,1279, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – στα 96,94. Οι επενδυτές αναμένουν βασικά στοιχεία από την κινεζική οικονομία: Εμπορική κίνηση αύριο και ΑΕΠ την επόμενη εβδομάδα.

Ηπιες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος με το βλέμμα στην Κίνα

Μικρές μεταβολές σημειώνουν το ευρώ και το δολάριο στο trading της Πέμπτης, ενώ η στερλίνα διατηρείται αμετάβλητη, υποδηλώνοντας ότι παραμένουν οι φόβοι για το πού πάει το Brexit.

Το ευρώ διαμορφώνεται στο $1,1279, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – στα 96,94.

Το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται ελαφρώς (+0,1%), στα 111,15 γεν ανά δολάριο, ενώ η βρετανική λίρα παραμένει σταθερή στο $1,3085.

Οι αγορές συναλλάγματος βρίσκονται εν αναμονή βασικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα: Εμπορική κίνηση δημοσιεύεται την Παρασκευή και ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, την επόμενη εβδομάδα.

Ορισμένοι από τους παράγοντες που υπονομεύουν την ανάπτυξη έχουν υποχωρήσει, αλλά οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με τη γεωπολιτική, τον εμπορικό προστατευτισμό και τις αδυναμίες των αναδυόμενων αγορών συνεχίζουν να επιβαρύνουν το οικονομικό outlook, προειδοποίησε την Τετάρτη ο Μάριο Ντράγκι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, χθες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, οι αξιωματούχοι της συζήτησαν πως θα διαχειριστούν το τεράστιο απόθεμα ομολόγων στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, ενώ συμφώνησαν να επιδείξουν υπομονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις του Brexit μετά και τη νέα αναβολή του μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v