Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο μηνών η βρετανική λίρα

Η στερλίνα με μικρές αρνητικές κινήσεις διαμορφώνεται στο $1,2934, ενώ ο δείκτης δολαρίου έφτασε σε υψηλό 22 μηνών. Στο πιο χαμηλό σημείο από τα μέσα Οκτωβρίου υποχώρησε η τουρκική λίρα.

Σε χαμηλό δύο μηνών η βρετανική λίρα

Χαμηλές «πτήσεις» για τη στερλίνα την Τετάρτη, με πιέσεις από το ράλι του δολαρίου και τις μειωμένες ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες για το Brexit μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- έφτασε σε υψηλό 22 μηνών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο trading της Τετάρτης, τελεί υπό διαπραγμάτευση 0,05% υψηλότερα, στα 97,65.

Η στερλίνα με μικρές αρνητικές κινήσεις διαμορφώνεται στο $1,2934, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,1218, ενώ το δολάριο έναντι του γεν, σχεδόν αμετάβλητο, στα 111,84 γεν ανά δολάριο.

Χαμηλό εξαμήνου άγγιξε η τουρκική λίρα

Στο πιο χαμηλό σημείο από τα μέσα Οκτωβρίου έφτασε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τους κινδύνους που δημιουργούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και τις εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αγορά επικεντρώνεται και στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας την Πέμπτη, όπου αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια της αμετάβλητα στο 24%.

Η λίρα έφτασε στις 5,8792 λίρες ανά δολάριο, έναντι προηγούμενου κλεισίματος στις $5,83 λίρες, οδηγώντας τις απώλειες μέχρι στιγμής φέτος στο 10%. Το τουρκικό νόμισμα έφτασε στο πιο αδύναμο σημείο από τις 15 Οκτωβρίου, πριν διαμορφωθεί στις 5,8673 λίρες (-0,7%).

Η ενδυνάμωση του δολαρίου επίσης βοήθησε την αποδυνάμωση της λίρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v