Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικοί φόβοι οδηγούν το γεν σε υψηλό έξι εβδομάδων

Παρά τα νέα που θέλουν τον αντιπρόεδρο της Κίνας Λιου Χε να ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, οι φόβοι για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας ενισχύονται. Η στερλίνα υποχωρεί για τρίτη μέρα.

Ράλι κάνει το γεν και φτάνει σε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών οδηγούν τους επενδυτές σε «ασφαλή καταφύγια».

Το γεν ενισχύεται 0,07% έναντι του δολαρίου, τα 110,17 γεν ανά δολάριο, το ευρώ ενισχύεται 0,14% και αλλάζει χέρια στο $1,1208, η στερλίνα υποχωρεί για τρίτη μέρα (-0,23%), στο $1,3046. Ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- διολισθαίνει 0,07%, στα 97,49. Η τουρκική λίρα υποχωρεί 0,6%, στις 6,18 λίρες ανά δολάριο.

Παρά τα νέα που θέλουν τον αντιπρόεδρο της Κίνας Λιου Χε να ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, οι φόβοι για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων ενισχύονται.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για αθέτηση εμπορικών υποσχέσεων. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας έχουμε δει ότι δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις από την Κίνα», σημειώνει ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτιζερ. Βλέπουμε «μία μεγάλη αλλαγή στην κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων», τονίζει ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνούτσιν

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v