Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το $1,12 υποχωρεί το ευρώ

Στο προσκήνιο τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι για περισσότερη δράση από την ΕΚΤ, σε περίπτωση που δεν κατευθυνθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Κάτω από το $1,12 υποχωρεί το ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να έχει διευκολυντική πολιτική ξανά, πιθανόν μέσω μειώσεωνεπιτοκίων ή αγορά ενεργητικών, εάν ο πληθωρισμός δεν κατευθυνθεί προς τον στόχο της, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Ελλείψει βελτίωσης, στην περίπτωση που η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας απειλείται, θα απαιτηθούν επιπλέον κίνητρα», υπογράμμισε ο Ντράγκι στην ετήσια συνάντηση της ΕΚΤ, στην Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης είναι κοντά, αλλά λίγο κάτω από το 2%.

Ηπιες κινήσεις για το δολάριο έναντι των βασικών του αντιπάλων, στο trading της Τρίτης. Οι αγορές συναλλάγματος βρίσκονται εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η Fed προβλέπεται ότι θα δώσει σήμα για την πρώτη μείωση επιτοκίων της τελευταίας δεκαετίας.

Αναλυτές σημειώνουν ωστόσο ότι το αμερικανικό νόμισμα μπορεί να ενδυναμωθεί, εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας κρατήσουν πιο ουδέτερη στάση.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,1% και κυμαίνεται στα 97,65, το ευρώ διολισθαίνει 0,2% και διαμορφώνεται στο $1,1193, το δολάριο χάνει 0,3% έναντι του γεν και αλλάζει χέρια στα 108,25 γεν, ενώ και η στερλίνα κινείται σταθεροποιητικά, στο $1,2531.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v