Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές «πτήσεις» για το δολάριο

Η επίπτωση της αισιοδοξίας από τη Σύνοδο των G-20 έχει υποχωρήσει και βρισκόμαστε ξανά στα επίπεδα που ήμασταν πριν από αυτή, σημειώνουν αναλυτές. Στο $1,13 το ευρώ.

Χαμηλότερα κυμαίνεται το δολάριο την Τρίτη, καθώς «ξεθωριάζει» η αισιοδοξία για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και την εμπορική ανακωχή τους.

Την ίδια ώρα, ενισχύεται το δολάριο Αυστραλίας, μετά τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας, στο ιστορικό χαμηλό του 1%.

«Η επίπτωση της αισιοδοξίας από τη Σύνοδο των G-20 έχει υποχωρήσει και βρισκόμαστε ξανά στα επίπεδα που ήμασταν πριν από αυτή», σημειώνει o Kamal Sharma, διευθυντής στρατηγικής FX στην Bank of America Merill Lynch στο London.

Εναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ο δείκτης δολαρίου κυμαίνεται 0,1% χαμηλότερα, στα 96,75, και όχι πολύ μακριά από το χαμηλό τριμήνου των 95,84. Εναντι του γεν το αμερικανικό νόμισμα διολισθαίνει 0,2%, στα 108,26 γεν ανά δολάριο.  

Ωθηση παίρνει το ευρώ, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μη βιάζεται να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά τη συνεδρίασή της τον Ιούλιο.

Το ενιαίο νόμισμα έφτασε να ενισχύεται 0,25%, στο $1,1322 πριν καταλήξει στο $1,13. 

Μικρή πτώση σημειώνει η στερλίνα (-0,06%), στο $1,2630.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v