Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ ενισχύουν το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,1%, στα 96,26, ενώ η στερλίνα κατευθύνεται προς το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών, αφότου ο Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ, με ή χωρίς συμφωνία.

Τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ ενισχύουν το δολάριο

Eνισχύεται το δολάριο την Τετάρτη, καθώς υποχωρούν οι προσδοκίες για επιθετική μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, μετά τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα λειτουργεί ανεξάρτητη από πολιτικές πιέσεις, τόνισε ο πρόεδρός της Τζερόμ Πάουελ δίνοντας έμμεση απάντηση στις επιθυμίες του Λευκού Οίκου για ταχεία πτώση των επιτοκίων.

«Δημιουργείται βλάβη όταν η νομισματική πολιτική υποκύπτει στα πολιτικά συμφέροντα», τόνισε σε ομιλία του χθεςστο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, μειώνοντας τις πιθανότητες για περικοπή επιτοκίων μέσα στον Ιούλιο. Υπογράμμισε, επίσης, πως το Κογκρέσο έχει θωρακίσει νομοθετικά την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα κατευθύνεται προς το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών, αφότου το φαβορί για τη διαδοχή της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με ή χωρίς συμφωνία.

Το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου, στο $1,1363, το δολάριο ενισχύεται 0,2% σε σύγκριση με το γεν, στα 107,45 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί 0,1%, στο $1,268, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,1%, στα 96,26.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v