Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές «πτήσεις» για το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Το ενδιαφέρον παραμένει στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και στην αναμενόμενη μείωση επιτοκίων. Η αναπάντεχη άνοδος στο βρετανικό λιανεμπόριο τον Ιούνιο στηρίζει τη στερλίνα.

Χαμηλές «πτήσεις» για το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Σε χαμηλά σημεία κινείται το δολάριο την Πέμπτη, έναντι των βασικών του αντιπάλων, αφότου μετά την πιο ήπια κίνηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια της στη συνεδρίαση του Ιουλίου, με κάποιους επενδυτές να βλέπουν πτώση κατά 25 μονάδες βάσης και κάποιους άλλους ακόμη και κατά 50.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης συνολικά, μέχρι τα τέλη του χρόνου.

To ευρώ ενισχύεται 0,12%, στο $1,1239, το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν (-0,2%) στα 107,74 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – διολισθαίνει 0,16%, στα 97,06.

Το λιανεμπόριο στηρίζει τη βρετανική λίρα

Κέρδη 0,36% για την στερλίνα, που αλλάζει χέρια στο $1,2479. Αναπάντεχη ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία μπορεί να δώσουν κάποια ελπίδα για την οικονομική πορεία του δευτέρου τριμήνου.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1% σε σύγκριση με τον Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, ανέμεναν πτώση κατά 0,3%.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 3,8%, επίσης υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v