Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πέντε εβδομάδων το δολάριο

Ο δείκτης που καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων σημείωσε άνοδο 0,4% στις 97,638 μονάδες

Σε υψηλό πέντε εβδομάδων σκαρφάλωσε την Τρίτη το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, μετά τη συμφωνία στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του χρέους.

Η συμφωνία απέτρεψε ένα πιθανό «λουκέτο» στις υπηρεσίες της κυβέρνησης και δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αυξήσει το βραχυπρόθεσμο δανεισμό της. Η αύξηση του δανεισμού μπορεί να μειώσει τα χρήματα στο τραπεζικό σύστημα. «Τα πλεονάζοντα αποθέματα θα μειωθούν, οδηγώντας σε στήριξη του δολαρίου» γράφουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Morgan Stanley.

To δολάριο έλαβε στήριξη και από την αναβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2019, στο 2,6%.

Ο δείκτης που καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων σημείωσε άνοδο 0,4% στις 97,638 μονάδες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανήλθε ως τις 97.708 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v