Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δυόμισι ετών η στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα έχει απολέσει περίπου το 2,4% της αξίας του από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ οδεύει προς την καταγραφή της χειρότερης μηνιαίας επίδοσής του από τον Οκτώβριο του 2016.

Συνεχίζεται η διολίσθηση της στερλίνας, σε νέο χαμηλό δυόμισι ετών, καθώς η αυξανόμενη πιθανότητα ενός άτακτου Brexit οδηγεί τους επενδυτές σε hedging ή μείωση της έκθεσής τους σε βρετανικούς τίτλους.

Η στερλίνα, που αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες 0,25% έναντι του δολαρίου, στα 1,2187 δολάρια, φαίνεται πως πλήττεται από το αίσθημα πανικού των επενδυτών αναφορικά με την προοπτική να υλοποιηθεί υπό τον νέο πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία -κάτι που η αγορά για καιρό θεωρούσε απίθανο να συμβεί.

Όπως σημειώνει το Reuters, το βρετανικό νόμισμα έχει απολέσει περίπου το 2,4% της αξίας του από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ οδεύει προς την καταγραφή της χειρότερης μηνιαίας επίδοσής του από τον Οκτώβριο του 2016.

Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017, στις 91,605 πένες (-0,4% σήμερα).

Την ίδια ώρα, το ευρώ κινείται οριακά υψηλότερα έναντι του δολαρίου, στα 1,1146 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v