Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η γερμανική μεταποίηση ρίχνει το ευρώ σε χαμηλό δύο μηνών

Στο πιο αδύναμο σημείο των τελευταίων επτά ετών υποχώρησε η μεταποίηση στη Γερμανία τον Ιούλιο, κινούμενη πιο βαθιά στην ύφεση, σύμφωνα με την IHS Markit. Για έκτο μήνα διολίσθησε και στην ευρωζώνη, φτάνοντας στο πιο χαμηλό από το 2012.

Η γερμανική μεταποίηση ρίχνει το ευρώ σε χαμηλό δύο μηνών

Επιδεινώθηκε η ύφεση στο γερμανικό μεταποιητικό τομέα τον Ιούλιο, με τις επιδόσεις των παραγωγών αγαθών να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, υποδηλώνοντας επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο τομέας της μεταποίησης κινήθηκε αρνητικά, φτάνοντας στις 43,1 μονάδες αυτόν τον μήνα, από 45 τον Ιούνιο, σύμφωνα με την IHS Markit. Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Ιούλιο του 2012.

Την ίδια ώρα, στην ευρωζώνη η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έκτο μήνα, φτάνοντας στις 46,4 μονάδες από 47,6 –χαμηλότερα από την αμετάβλητη ανάγνωση που προέβλεπε έρευνα του πρακτορείου.  Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Δεκέμβριο του 2012.

To ευρώ υποχωρεί 0,12%, στο $1,114, το δολάριο επίσης κατά 0,17% έναντι του γεν, στα 108,04 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα ενισχύεται 0,12%, στο $1,2455 ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται σταθεροποιητικά, στα 97,74.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v