Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης της στερλίνας

Από την αρχή του μήνα το βρετανικό νόμισμα έχει καταγράψει πτώση 4% έναντι του δολαρίου και 8% από τις αρχές Μαΐου.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινείται η στερλίνα, μετά το σφυροκόπημα των τελευταίων τεσσάρων ημερών, ενώ το δολάριο σταθεροποιείται εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,17% έναντι του δολαρίου, στα 1,2172 δολάρια, αν και οδεύει προς την καταγραφή της μεγαλύτερης μηνιαίας πτώσης από τον Νοέμβριο του 2016, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν αυξημένο κίνδυνο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Λίγοι είναι αυτοί που αναμένουν η προσπάθεια ανάκαμψης να έχει συνέχεια, δεδομένων των δηλώσεων του νέου πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, περί της δέσμευσής του να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ασχέτως του εάν υπάρχει ή όχι συμφωνία.

Από την αρχή του μήνα, όπως αναφέρει το Reuters, το βρετανικό νόμισμα έχει καταγράψει πτώση 4% έναντι του δολαρίου και 8% από τις αρχές Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο εν αναμονή του αποτελέσματος της συνεδρίασης της Fed, που εκτιμάται πως θα ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο δολαριακός δείκτης κινούνταν οριακά υψηλότερα στο 98,09, με το αμερικανικό νόμισμα να σταθεροποιείται στα 108,56 γεν και να υποχωρεί οριακά έναντι του ευρώ στα 1,1145 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v