Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές «πτήσεις» για το ευρώ  

Οι αγορές συναλλάγματος οδηγούνται τους τελευταίους μήνες από την αλλαγή των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών προς μία πιο διευκολυντική πολιτική, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι εμπορικές διαμάχες εντείνονται.

Ενδυναμώνεται το δολάριο την Παρασκευή, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη ομιλία του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole, σήμερα.

Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν εκφράσει διστακτικότητα όσον αφορά τις περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων. Η ομιλία του Πάουελ αναμένεται στις 5:00 μμ ώρα Ελλάδος.

Οι αγορές συναλλάγματος οδηγούνται τους τελευταίους μήνες από την αλλαγή των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών προς μία πιο διευκολυντική πολιτική, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι εμπορικές διαμάχες εντείνονται.

Το ευρώ υποχωρεί 0,24% και αλλάζει χέρια στο $1,1055, το δολάριο έναντι του γεν κερδίζει 0,2%, στα 106,63 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί 0,33%, στο $1,2212 ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,25%, στα 98,41.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v