Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων γεν και ελβετικό φράγκο

Αφήνουν τα ασφαλή καταφύγια οι επενδυτές. Το κλίμα ενισχύεται από τα σχέδια της Γερμανίας για τόνωση των επενδύσεων, τις μικρότερες πιθανότητες για άτακτο Brexit και τις ελπίδες για άρση του αδιεξόδου στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποχωρούν το ιαπωνικό γεν και το ελβετικό φράγκο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν νομίσματα με μεγαλύτερο ρίσκο.

Το κλίμα ενισχύεται από τα σχέδια της Γερμανίας για τόνωση των επενδύσεων, τις μικρότερες πιθανότητες για Brexit χωρίς συμφωνία και τις ελπίδες για άρση του αδιεξόδου στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Το ευρώ, με σταθεροποιητικές κινήσεις, αλλάζει χέρια στο $1,1045, ενώ σημειώνει μικρή πτώση έναντι του ελβετικού φράγκου (-0,1%), στο 1,0944 φράγκο. Εναντι του γεν ενισχύεται ελαφρώς, στα 117,46 γεν ανά ευρώ.

Το δολάριο σχεδόν αμετάβλητο έναντι του γεν, φτάνει στα 107,28 γεν ανά δολάριο, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου υποχωρεί 0,1%, στα 0,9911 φράγκα.

Η στερλίνα διολισθαίνει 0,15%, στο $1,2326, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,16%, στα 98,44.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v