Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η στερλίνα

Η στερλίνα ενισχύεται 0,44%, στο $1,2137, το ευρώ κερδίζει 0,13% και αλλάζει χέρια στο $1,0989, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – υποχωρεί 0,15%, στα 98,85.

Ανακάμπτει η στερλίνα

Ανοδικά κινείται η βρετανική λίρα την Τετάρτη, αφότου η κοινοβουλευτική ψηφοφορία στη Βρετανία χθες άνοιξε τον δρόμο για ακόμη μία καθυστέρηση του Brexit. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων πρόταση να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, μετά την οδυνηρή ήττα του.

Τα μέλη του κοινοβουλίου ενέκριναν πρωτοβουλία με σκοπό την αναβολή του Brexit, που προβλέπεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου και προκειμένου να αποτρέψει σήμερα την υπερψήφιση νόμου που απαγορεύει έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η στερλίνα ενισχύεται 0,44%, στο $1,2137, ενώ το ευρώ κερδίζει 0,13% και αλλάζει χέρια στο $1,0989.

Αναπάντεχη συρρίκνωση της δραστηριότητας των αμερικανικών εργοστασίων σημειώθηκε τον Αύγουστο, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 49,1 μονάδες τον Αύγουστο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2016.

Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες αντανακλά συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – υποχωρεί 0,15%, στα 98,85

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v