Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές κινήσεις για το ευρώ

Η στερλίνα, με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο $1,2327 ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- με πτώση κατά 0,1%, βρίσκεται στα 98,57.

Σε υψηλό έξι εβδομάδων φτάνει το δολάριο έναντι του γεν, καθώς ηρεμούν οι αγορές μετά τις ενδείξεις πιο ήπιων τόνων στο σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο και ανοίγει η «όρεξη» των επενδυτών για ρίσκο.

Την ίδια ώρα, οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 14:45΄ ώρα Ελλάδος. 

Με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται, η ΕΚΤ έχει υποσχεθεί ότι θα στηρίξει περισσότερο την οικονομία. 

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μειώσει τα επιτόκια, ότι θα υποσχεθεί να τα διατηρήσει χαμηλά για περισσότερο χρόνο και πως θα δώσει στις τράπεζες ανακούφιση από τις επιπτώσεις των αρνητικών επιτοκίων.

Ωστόσο, οι νέες αγορές assets, οι οποίες έχουν ήδη τιμολογηθεί από τις αγορές, δεν είναι κάτι που έχει κλείσει, με ορισμένους συντηρητικούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αντιτίθενται στην κίνηση.

Το ευρώ ενισχύεται 0,14% και αλλάζει χέρια στο $1,1025, το δολάριο με μικρή άνοδο (+0,06%) έναντι του γεν, στα 107,88 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα, με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο $1,2327 ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- με πτώση κατά 0,1%, βρίσκεται στα 98,57.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v