Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό διετίας το ευρώ, κάτω από το $1,23 η στερλίνα

Στο $1,09 αλλάζει χέρια το ευρώ, σε χαμηλό σημείο και η βρετανική λίρα, με το βλέμμα σε πιθανή μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Σε χαμηλό διετίας το ευρώ, κάτω από το $1,23 η στερλίνα

Σε χαμηλό δύο ετών και περισσότερο υποχωρεί το ευρώ την Παρασκευή, καθώς η αναδιάταξη των ροών του τελευταίου τριμήνου ενισχύει τη ζήτηση για το δολάριο, με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται από την πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης πληροφοριοδότη για την υπόθεση Τραμπ.

Στην έκθεση του πληροφοριοδότη η οποία δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρεται ότι ο Τραμπ όχι μόνο έκανε κατάχρηση της θέσης του στην προσπάθειά του να ζητήσει την ανάμειξη της Ουκρανίας στις αμερικανικές εκλογές του 2020, αλλά ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να «κλείσει» τα στοιχεία της αναφοράς.

Το ευρώ, με ήπιες κινήσεις, αλλάζει χέρια στο $1,0930.

Κάποια εταιρική ζήτηση τις τελευταίες μέρες φαίνεται να ενισχύει το δολάριο, αλλά τα μοντέλα μας δείχνουν ότι πρέπει να υπάρξει καθαρή πώληση αργότερα μέσα στη μέρα λόγω της αναδιάταξης των ροών, σημειώνει ο Manuel Oliveri, υπεύθυνος στρατηγικής στη Credit Agricole στο Λονδίνο.

Σε πολύ χαμηλά σημεία κινείται και η βρετανική λίρα, που περνάει κάτω από το $1,23 έναντι του δολαρίου, αφότου μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι η επόμενη κίνηση της θα μπορούσε να είναι μία μείωση επιτοκίων.

Μιλώντας σε τοπικές επιχειρήσεις, ο Michael Saunders σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εξετάσει μία μείωση επιτοκίων, εάν η αβεβαιότητα όσον αφορά το Brexit συνεχιστεί.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,4%, στο 1,2275 δολάριο.

Το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται 0,2%, στα 108,08 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,1%, στα 99,22.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v