Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα η στερλίνα

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit. Το ευρώ ενισχύεται 0,161%, στο $1,0988, η βρετανική λίρα διολισθαίνει 0,5% και αλλάζει χέρια στο $1,2225, το δολάριο έναντι του γεν υποχωρεί 0,3%, στα 106,87 γεν ανά δολάριο.

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τεσάρων εβδομάδων υποχωρεί η βρετανική λίρα, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες ότι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης εξακολουθούν να υφίστανται, λιγότερο από έναν μήνα πριν κλείσει η διορία εξόδου, στις 31 Οκτωβρίου.

Ουσιαστικά αδύνατη είναι μία συμφωνία για το Brexit, εάν η ΕΕ ζητήσει από τη Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση του μπλοκ, είπε ο Μπόρις Τζόνσον στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τηλεφωνική επικοινωνία είδε το φως της δημοσιότητας αφότου ένας αξιωματούχος του Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού The Spectator, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για την κατάρρευση των συνομιλιών.

Το ευρώ ενισχύεται 0,161%, στο $1,0988, η στερλίνα διολισθαίνει 0,5% και αλλάζει χέρια στο $1,2225, το δολάριο έναντι του γεν υποχωρεί 0,3%, στα 106,87 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v