Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για τη στερλίνα μετά το υψηλό πενταμήνου

Διολισθαίνει 0,7% έναντι του δολαρίου και αλλάζει χέρια στο $1,2699 ενώ απομακρύνεται και από το υψηλό των τελευταίων πέντε μηνών έναντι του ευρώ –με πτώση κατά 0,7%, η ισοτιμία διαμορφώνεται στο €1,1509.

Υποχωρεί η βρετανική λίρα στο trading της Τετάρτης, μετά από το πιο υψηλό σημείο της έναντι του δολαρίου, με το κλίμα να δέχεται πιέσεις την τελευταία μέρα διαπραγματεύσεων Λονδίνου-Βρυξελλών, πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η στερλίνα διολισθαίνει 0,7% έναντι του δολαρίου και αλλάζει χέρια στο $1,2699 ενώ απομακρύνεται και από το υψηλό πενταμήνου έναντι του ευρώ –με πτώση κατά 0,7%, η ισοτιμία διαμορφώνεται στο €1,1509.

«Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η "κόκκινη γραμμή" για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για την επίτευξη μιας συμφωνίας ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα ως σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει μια αναβολή της αποχώρησής του από την ΕΕ.

Το ευρώ με οριακή άνοδο, βρίσκεται στο $1,1037, το δολάριο έναντι του γεν υποχωρεί 0,2%, στα 108,65 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται σταθεροποιητικά, στα 98,31.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v