Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το καλύτερο διήμερο των τελευταίων 7 μηνών διανύει η στερλίνα

Το θετικό κλίμα για το Brexit μετά τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του Ιρλανδού ομολόγου του Λίο Βαράντκαρ οδηγούν τη βρετανική λίρα σε κέρδη.

Οι ενδείξεις προόδου στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες κρατούν πιο χαμηλά το δολάριο καθώς ενισχύουν τη διάθεση των επενδυτών για νομίσματα με μεγαλύτερο κίνδυνο, στο trading της Παρασκευής.

Το δολάριο αποδυναμώνεται ελαφρώς έναντι του γεν (-0,05%), στα 107,91 γεν ανά δολάριο, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,1%, στο $1,1013.

Οι δύο διαπραγματευτές για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ από την ευρωπαϊκή πλευρά και ο Στίβεν Μπάρκλεϊ από τη βρετανική, συναντώνται σήμερα για ένα πρόγευμα εργασίας στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκτιμήσουν αν υπάρχουν πιθανότητες να ξεμπλοκαριστούν οι συζητήσεις, έπειτα από μία τεταμένη εβδομάδα και πριν τη διεξαγωγή μιας κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου για το θέμα.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του Ιρλανδού ομολόγου του Λίο Βαράντκαρ.

Ανοδικά κινείται η βρετανική λίρα (+0,1%) και διαμορφώνεται στο $1,2451, διανύοντας το καλύτερο διήμερο των τελευταίων 7 μηνών.

Ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- με μικρή πτώση (-0,06%) φτάνεις τα 98,64.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v