Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση για το ευρώ εν αναμονή ομιλίας Λαγκάρντ

Το ενιαίο νόμισμα παίρνει στήριξη από τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, ο οποίος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ ίσως να μην επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

Μικρή πτώση για το ευρώ εν αναμονή ομιλίας Λαγκάρντ

Υποχωρεί το ευρώ τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την πρώτη ομιλία της Κριστίν Λαγκάρντ, από τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απόψε, στο Βερολίνο. Ωστόσο, οι ελπίδες για μη επιβολή αμερικανικών δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, το κρατούν κοντά στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων εβδομάδων.

Με πτώση μικρότερη του 0,1%, το ευρώ αλλάζει χέρια στο $1,1162, η στερλίνα –με ίδια κίνηση- διαμορφώνεται στο $1,2932, το δολάριο ενισχύεται 0,2% έναντι του γεν, στα 108,36 γεν ανά δολάριο ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, διατηρείται στα 97,27.

H κυβέρνηση Τραμπ ίσως να μην χρειαστεί να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων αργότερα αυτόν τον μήνα μετά από «καλές συνομιλίες» που είχε με αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και αλλού, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v