Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το ευρώ μετά τα σχόλια της Κίνας για το εμπόριο

Με αισιοδοξία για πρόοδο στις συνομιλίες ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον, οι επενδυτές φεύγουν από τα ασφαλή καταφύγια, όπως το γεν. Σε θετικό έδαφος και η στερλίνα.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν την Πέμπτη, με στήριξη από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επενδυτές αφήνουν τα ασφαλή καταφύγια, όπως το ιαπωνικό γεν.

Κίνα και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να απομακρύνουν τους δασμούς σε διαφορετικές φάσεις και αναλογικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθεί, στην πρώτη φάση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας,  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Gao Feng και όσα δήλωσε την Πέμπτη.

Για να φτάσουν ωστόσο στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, Κίνα και ΗΠΑ θα πρέπει να ακυρώσουν ταυτόχρονα κάποιους δασμούς, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όπως σημειώνει ο Adam Cole, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της RBC Capital Markets, τα σχόλια από την κινεζική πλευρά βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Το ευρώ κερδίζει 0,1%, αν και βρίσκεται κοντά στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών εβδομάδων, στο $1,1079.

Το δολάριο αλλάζει χέρια στα 108,98 γεν, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,1% διαμορφώνεται στο $1,2866.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1%, στα 97,87.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v