Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδισμένο το γεν από την γεωπολιτική ένταση

Ασφαλές καταφύγιο θεωρούν οι επενδυτές το ιαπωνικό νόμισμα. Σταθερό εμφανίζεται εν πολλοίς το δολάριο έναντι των περισσότερων νομισμάτων.

Κερδισμένο το γεν από την γεωπολιτική ένταση

Το γεν παραμένει ο ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές στην αγορά των νομισμάτων, εξαιτίας των τεράστιων ποσοτήτων ξένου ενεργητικού που διακρατεί η χώρα. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ιαπωνικά funds θα επαναπατρίσουν τα χρήματά τους σε περίπτωση που υπάρξει πραγματική παγκόσμια κρίση, εξέλιξη που θα οδηγήσει υψηλότερα το νόμισμα.

«Το Ιράν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιδράσει σε κάποια κλίμακα», εκτιμά ο Lee Hardman, αναλυτής νομισμάτων στην MUFG. «Ετσι, η συμμετέχοντες στην αγορά πιθανότατα θα παραμείνουν νευρικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν», τόνισε. Εκτίμησε δε ότι η γεωπολιτική ένταση μπορεί να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη, ειδικά αν αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Το δολάριο αντιστοιχούσε σε 108.38 γεν νωρίτερα, ενώ έναντι του ευρώ η ισοτιμία ήταν στα 121,19

Το αμερικανικό νόμισμα είναι σταθερό έναντι των περισσότερων ανταγωνιστών. Σε σχέση με to ευρωπαϊκό νόμισμα, η ισοτιμία διαμορφώνεται σε 1,118 δολάρια ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v