Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τετραμήνου το δολάριο

Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, το δολάριο ενισχύονταν στο 98,91, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου του περασμένου έτους και περίπου 1% μακριά από το υψηλό του 99,67.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών έναντι των άλλων νομισμάτων και πλησιάζει την κορυφή του 2019, καθώς οι περιορισμένες μεταβολές στις τιμές ενθαρρύνουν τα hedge funds να «γεμίσουν» με δολάρια που έχουν σχετικά υψηλές αποδόσεις.

Οπως αναφέρει το Reuters, οι ημερήσιες διακυμάνσεις τιμών έχουν μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, ωθώντας τους επενδυτές να δανειστούν σε νομίσματα χαμηλών αποδόσεων όπως το ευρώ και το ελβετικό φράγκο και να επενδύσου σε δολάρια ή άλλα νομίσματα υψηλών αποδόσεων.

Η στρατηγική αυτή αντιμετώπισε κάποια εμπόδια λόγω ορισμένων γεωπολιτικών γεγονότων, ωστόσο, γενικά, αυτού του είδους οι στρατηγικές carry-trade έχον αποδειχθεί αποτελεσματικές, σχολιάζει το Reuters.

Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, το δολάριο ενισχύονταν στο 98,91, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου του περασμένου έτους και περίπου 1% μακριά από το υψηλό του 99,67. Την τελευταία εβδομάδα έχει ενισχυθεί κατά 1,6%, με τη συναλλαγματική μεταβλητότητα να έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά.

Αυτήν την ώρα, το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0916 δολάρια ενώ η στερλίνα κινείται 0,12% υψηλότερα στα 1,2930 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v