Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4 μηνών το ευρώ με πίεση από τη γερμανική βιομηχανία

Το ευρώ διολισθαίνει 0,2% έναντι του δολαρίου, στο $1,0964. Το κινεζικό γουάν υποχωρεί 0,2%, στα 6,99 γουάν ανά δολάριο, χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 7 γουάν, το οποίο ξεπέρασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σε χαμηλό 4 μηνών το ευρώ με πίεση από τη γερμανική βιομηχανία

Στο πιο χαμηλό σημείο από τον Οκτώβριο υποχωρεί το ευρώ την Παρασκευή. Αιτία είναι τα αδύναμα στοιχεία της γερμανικής βιομηχανίας.

Τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας και περισσότερο σημείωσε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας την αδυναμία της μεταποίησης που επιβαρύνει τη συνολική ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Reuters και τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, η βιομηχανική παραγωγή έκανε βουτιά 3,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, έναντι πρόβλεψης για αρνητική κίνηση κατά 0,2%. Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 6,8%. 

Αρνητικά κινήθηκαν και οι εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς, υποδηλώνοντας ότι παραμένει υποτονική η δραστηριότητα των γερμανικών εργοστασίων.

Oπως μεταδίδει το Reuters και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα υποχώρησαν κατά 2,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο και ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 0,6% άνοδο.

Χαμηλότερα από το αναμενόμενο κινήθηκε και η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Δεκέμβριο.

*Το ευρώ διολισθαίνει 0,2% έναντι του δολαρίου, στο $1,0964.

*Το κινεζικό γουάν υποχωρεί 0,2%, στα 6,99 γουάν ανά δολάριο, χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 7 γουάν, το οποίο ξεπέρασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

*Το δολάριο Αυστραλίας χάνει 0,5%, στο $0,6699 αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο τριμηνιαίο outlook.

*Το δολάριο αλλάζει χέρια στα 109,9 γεν ανά δολάριο, καταγράφοντας κέρδη 1,5% αυτή την εβδομάδα.

δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, 0,1% υψηλότερα, στα 98,55.

*Κοντά σε χαμηλό εξαμήνου η στερλίνα έναντι του δολαρίου, στο $1,293.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v