Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριετίας προσγειώνεται το ευρώ

Το ευρώ έχει χάσει 1% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα και είναι σε πορεία για τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τα μέσα του 2018.

Σε χαμηλό τριετίας προσγειώνεται το ευρώ

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών υποχωρεί το ευρώ την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη δυναμική ανάπτυξης της ευρωζώνης.

Κατά 0,1% ενισχύθηκε το ΑΕΠ της ευρωζώνης σε τριμηνιαία βάση, τους τελευταίους τρεις μήνες της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, είναι ο πιο αργός ρυθμός από το 2013, ενώ ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Σε ετήσια βάση, η οικονομία στις 19 χώρες του ευρώ αναπτύχθηκε κατά 0,9%.

Το ευρώ έχει χάσει 1% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα και είναι σε πορεία για τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τα μέσα του 2018.

Το ενιαίο νόμισμα, με οριακή πτώση, διαμορφώνεται στο 1,0832 δολάριο.

Εναντι του ελβετικού φράγκου, το ευρώ έφτασε στο πιο αδύναμο σημείο των τελευταίων τεσσερισήμισι ετών, στο 1,060 φράγκο.

Η στερλίνα ενισχύεται οριακά, στο 1,3046 δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, με μικρή άνοδο, φτάνει στα 99,12.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από την εικόνα της ανάπτυξης στη Γερμανία. Στάσιμη παρέμεινε η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2019 σε τριμηνιαία βάση, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες έχασαν τη δυναμική τους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, μετά την επέκταση κατά 0,6% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v