Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για ευρώ, στερλίνα, άλμα κάνει η κορώνα Σουηδίας

Καθώς επιστρέφει η διάθεση για ρίσκο, η βρετανική λίρα ενισχύεται στο $1,25, ενώ κέρδη καταγράφει και το ευρώ, στο $1,088. Οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας Σουηδίας οδηγούν σε υψηλό εβδομάδων την κορώνα.

Κέρδη για ευρώ, στερλίνα, άλμα κάνει η κορώνα Σουηδίας

Υψηλότερα κινείται η βρετανική λίρα την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, όπως και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη.

Καθώς επιστρέφει η διάθεση για ρίσκο και ενισχύονται και οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανοδικά κινείται η στερλίνα, αλλάζοντας χέρια στο 1,25 δολάριο (+0,6%). Κέρδη καταγράφει και το ευρώ (+0,5%), στο $1,088.

Άλμα 1,2% για την κορώνα Σουηδίας έναντι του δολαρίου, στις 9,911 ανά δολάριο, που είναι και υψηλό δύο εβδομάδων, και κατά 0,6% έναντι του ευρώ, στις 10,79 ανά ευρώ, που είναι και το πιο υψηλό από τα μέσα Μαρτίου.

Αιτία είναι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0%, καθώς και να διατηρήσει τα μέτρα τόνωσης για την υποστήριξη της οικονομίας, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,6%, στα 99,58.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v