Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα νομίσματα με μεγαλύτερο ρίσκο

Το δολάριο Αυστραλίας κάνει άλμα 1%, σε υψηλό τριών μηνών, στο $0,674 και οδηγεί τα κέρδη που φέρνουν το αμερικανικό νόμισμα κοντά σε χαμηλό 11 εβδομάδων έναντι έξι αντιπάλων του. Το ευρώ κερδίζει 0,4% και αλλάζει χέρια στο $1,113.

Ενισχύονται τα νομίσματα με μεγαλύτερο ρίσκο

Υψηλότερα κινούνται τα νομίσματα με μεγαλύτερο ρίσκο έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα θετικά οικονομικά δεδομένα της Κίνας και τους πιο ήρεμους τόνους στη σινοαμερικανική σχέση.

Το δολάριο Αυστραλίας κάνει άλμα 1%, σε υψηλό τριών μηνών, στο $0,674 και οδηγεί τα κέρδη που φέρνουν το αμερικανικό νόμισμα κοντά σε χαμηλό 11 εβδομάδων έναντι έξι αντιπάλων του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έκανε κάποια κίνηση για επιβολή νέων δασμών στην Κίνα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή, όπου έθεσε το πλαίσιο για την αντίδραση του στην επιβολή νόμου εθνικής ασφάλειας από το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ.  Ο παράγοντας αυτός αφαίρεσε το ρίσκο εντατικοποίησης του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Πεκίνο, τονίζουν αναλυτές. Επιπλέον οι επενδυτές παίρνουν ανακούφιση από το αποτέλεσμα του δείκτη PMI για την κινεζική μεταποίηση.

Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας ενισχύεται κατά 0,5%, όπως και η στερλίνα αλλά και το δολάριο Καναδά. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,4%, στα 97,95, κοντά σε χαμηλό 11 εβδομάδων.

Το ευρώ κερδίζει 0,4% και αλλάζει χέρια στο 1,113 δολάριο, ενώ έναντι του γεν υποχωρεί οριακά, στα 119,60 γεν ανά ευρώ.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,240 δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ κινείται 0,3% υψηλότερα, στο €1,114.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v